duminică, 15 decembrie 2013

Cele mai frumoase târguri de Crăciun




VIENA
            Târgul de Crăciun din Viena are o tradiţie de peste 700 de ani şi se desfăşoară într-o atmosfera de poveste în faţa primăriei vieneze, începând cu 16 noiembrie şi până pe 24 decembrie. În timp, târgul şi-a căpătat renumele de unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din lume. Cele peste 140 de căsuţe amplasate în piaţă şi frumos ornate cu ghirlande de brad, cu dulciuri tradiţionale, jucării şi costume tiroleze întâmpină milioane de turişti din întreaga lume în fiecare an.

PRAGA


            În perioada 30 noiembrie 2013 – 12 ianuarie 2014, Praga aduce Winter Wonderland sau Vanichi trh, în cehă, o piaţă de Crăciun, în Piaţa Oraşului Vechi, plină de culoare şi de lumini fantastice. Cabanele din lemn, colorate în nuanţe vii atrag prin produsele traditionale din Cehia: cristal de Boemia, lumânări parfumate, jucării şi ornamente de Crăciun din lemn, bijuterii lucrate manual, pălării, eşarfe sau păpuşi tradiţionale. Aici este amenajată şi o iesle de lemn ce reprezintă scena naşterii Domnului, dar elementul care impresionaeza cel mai mult este Bradul de Crăciun, drapat într-o variaţie de lumini sclipitoare, ce oferă o privelişte spectaculoasă.

PARIS

            Târgurile de Crăciun din Paris sunt deschise de pe 15 noiembrie şi până pe 5 ianuarie 2014, fiind unele dintre cele mai vechi târguri din Europa, având o tradiţie încă din secolul al XIV-lea. Oraşul luminilor organizează  la fiecare sfârşit de an târguri dintr-un capăt în altul, de la Saint-Germain-des-Pres până în Satul Disney, cu preparate culinare tradiţionale, ornamente de brad, dar şi alte produse care pot fi idei inspirate pentru cadourile de Crăciun. Cea mai mare şi mai cunoscută Piaţă de Crăciun se întinde de pe celebrul Bulevard Champs-Elysées până în sensul giratoriu de la Place de la Concorde, numărând mai bine de 300 de standuri din lemn sculptat cu ornamente de sezon.

BERLIN


            Piaţa de Crăciun din Berlin se ţine anul acesta în perioada 25-31 decembrie şi are ca fundal spectaculosul Charlottensburg Castel. Cu cel puţin 50 de târguri de Crăciun, Berlin poată fi numit cu uşurinţă capitala Crăciunului. Dintre acestea, piaţa din Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche este cea mai mare şi este vizitată anual de 4 milioane de turişti.  

SIBIU


            Cea de-a şaptea ediţie a târgului de Crăciun de la Sibiu va fi organizată în Piaţa Mare a oraşului, aducând ceva din atmosfera vieneză. Printre atracţiile speciale se numără ieslea, o reproducere excepţională, de dimensiuni reale, din lemn, a scenei Naşterii Domnului. Comercianţi din întreaga ţară vor expune aici în perioada 22 noiembrie – 26 decembrie.

Surse: blog.fly.ro; gotravel.ro
Surse foto: localnomad.com; wien.info.ro; pragu.guide.uk; getyourguide.com; orbis-travel.com; gloobbi.com; barnacles.ie; hotelclub.com; targuldecraciun.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu